Kurz italské kuchyně 5 denní

Vzdělávací agentura IGP s.r.o. vám nabízí pětidenní kurz italské kuchyně zakončený certifikátem. Kurz se skládá ze semináře a praktické části. Kurz je akreditován MŠMT. Během kurzu získáte teoretické znalosti a vyzkoušíte si přípravu různých těstovin, omáček, salátů, ryb a mořských plodů dle tradičních i moderních italských receptů. Lektoři jsou významní šéfkuchaři z ČR a Itálie.

Poznejte kouzlo italské kuchyně spočívající v jednoduché a rychlé přípravě pokrmů, v nichž se snoubí chutě a barvy. Nechte se překvapit pestrostí, s jakou lze připravit italské těstoviny, omáčky z masa, zeleniny, ryb a mořských plodů. Díky našemu kurzu budete mít možnost zjistit, jak připravit skutečné italské speciality pod vedením profesionálů. Během kurzu budete pracovat s typickými italskými surovinami. Průběžně bude probíhat degustace pokrmů. V závěru se uskuteční certifikace účastníků. Brzy budete připravovat italské mistrovské pokrmy bez námahy!

Místo konání: dle vašeho přání (ve škole, na pracovišti)

Délka kurzu: 5-denní, délka 6 hodin denně

Cena: 5000,- Kč/osoba

Minimální počet je 15 osob. V případě skupiny žáků je kurz pro doprovodnou osobu zdarma. Kurz pro pedagogické pracovníky je možné financovat z DVPP.

Náplň kurzu: Kurz je rozdělen na 3 témata, každé téma má teoretickou část a praktickou část, kurz je zakončen certifikací účastníků. Náplň kurzu lze přizpůsobit přáním objednatele.

1. den - Kurz kávy

1. Teoretická část

  • Historie kávy, pěstování, sběr, zpracování kávy.
  • Druhy kávy: Arabica X Robusta.
  • Význam kávy v italské a světové gastronomii.

2. Praktická část

  • Názorná ukázka přípravy nápojů: espreso, capuccino, latte macchiato, cioccolata, calda,… (káva, kapučíno, mléko s kávou, horká čokoláda,…).
  • Praktická činnost účastníků kurzu pod vedením mistra kávy.
  • Průběžná degustace připravených nápojů.
  • Latte art.

 

2. den – Kurz těstovin, rizota

1. Teoretická část

  • Historie italské kuchyně, význam těstovin pro italskou kuchyni.
  • Těstoviny - pasta fresca, sušené těstoviny, vaječné a bezvaječné těstoviny, plněné těstoviny.
  • Využití tradičních surovin (parmezán, olivový olej, balzamikový ocet).
  • Seznámení s tradičními a novými technologickými postupy

2. Praktická část

  • Příprava těstovin (pasta fresca, sušené těstoviny, vaječné a bezvaječné těstoviny, plněné těstoviny).
  • Příprava omáček ze zeleniny, masa, z mořských ryb a plodů.
  • Na přání možno doplnit o přípravu italského rizota.
  • Průběžná degustace.

 

3. den – Kurz pizzy

1. Teoretická část

  • Historie pizzy, tradiční a moderní suroviny.
  • Tradiční a moderní receptury.
  • Význam pizzy v italské a světové gastronomii.

2. Praktická část

  • Příprava různých těst na pizzu, náplní a způsobů pečení.
  • Pod vedením mistra italské kuchyně si každý účastník připraví vlastní pizzu z tradičních surovin.
  • Naučíme vás připravovat pizzu i v domácí troubě.
  • Průběžná degustace.

 

4. den – Kurz masa, ryby a mořské plody

Teoretická část propojena s praktickou částí

  • Naučíme vás tradiční i moderní přípravu masa, ryb a mořských plodů za použití středomořských bylin, olivového oleje, mořské soli.
  • Naučíme vás vytvářet nápadité a chutné přílohy, dle tradičních italských receptur.

 

5. den - tradiční italské dezerty

Teoretická část propojena s praktickou částí

  • Naučíme vás tradiční i moderní regionální dezerty jako tiramisu, cream caramel, panna cotta.

Zakončení kurzu

  • Krátký test znalostí účastníků.
  • Certifikace účastníků.

Suroviny a materiál pro kurz přivezeme s sebou. Objednavatel zajistí vhodné prostory, kuchyňské vybavení, nádobí pro přípravu a servis jídel, úklid pracoviště. Náplň kurzu lze přizpůsobit přáním objednatele.

 

Objednávky

Kurz pizzy je možné objednat emailem Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonicky na tel. 777 622 098.

Nezávazná poptávka

 

Mám zájem o tématický pobyt

Nezávazná objednávka kurzu

 

Mám zájem o kurz